Het Basketball StreetEvent is in 2007 ontstaan doordat een aantal leden van Basketball Vereniging Mapleleaves eens iets meer wilde dan alleen in de zaal basketballen. Dat werd dus het Basketball StreetEvent. Met 3×3 basketbalwedstrijden, demo wedstrijd, muziek, contests, clinics en wat entertainment. En dat alles in hartje Heemskerk in de buitenlucht. Het eerste StreetEvent was een daverend succes. Met maar liefst 25 deelnemende teams uit het hele land, stralend weer en volop kijkers was de toon gezet. In 2008 werd dit nog eens dunnetjes overgedaan.

Daarna duurde het bijna 9 jaar voor er weer een Basketball StreetEvent kwam.
De organisatie heeft toen zijn commitment uitgesproken om dit een jaarlijks terugkerend evenement te laten worden. Helaas gooide de corona pandemie de plannen enigzins in de war. Maar anno 2023 wordt het dan de 7e keer dat het Basketball StreetEvent wordt georganiseerd. De opzet is nagenoeg ongewijzigd. Naast basketbalwedstrijden, bezoekers en spelers ook laten kennismaken met andere takken van sport. Het Basketball StreetEvent leent zich uitstekend voor sportdemonstraties in andere disciplines. Kortom, Lets play ball!

StreetEvent nu ook onderdeel van de 3X3 Streetleague

Het jaarlijkse StreetEvent is vanaf dit jaar ook een onderdeel van de 3X3 Unites Streetleague. In deze reeks toernooien, het begin van de From the Streets to the World Tour campagne, kunnen deelnemers laagdrempelig instappen en 1 of meerdere lokale 3X3 toernooien spelen. Er is voor ieder wat wils. Wil je gewoon een toffe dag beleven vol 3X3, doe dan mee met 1 of meerdere stops in jou regio. Wil jij proberen de regionale finale te halen? Ga dan op alle stops in jou regio voor de winst en kwalificeer je voor de finales! Je kunt gratis joinen in de volgende categorieën: U13 Mix, Jongens 13-15, Meiden 13-15, Jongens 16-18, Meiden 16+ en Mannen 18+.

De 3×3 Street League wordt gespeeld in 5 overkoepelende regio’s: Amsterdam Territory, The North, Utrecht District, The West Coast en The South. Haal jij met jouw team de regio-finale? De winnaars in de mannen 18+ en meiden 16+ categorieën spelen zelfs nog een extra toernooi voor deelname aan de 3×3 PRO League 2023!

Over 3×3 Unites
3X3 Unites gelooft dat grote ontwikkelingen beginnen door het kleine te omarmen. Sinds de oprichting in 2016 inspireert en ondersteunt 3X3 Unites jongeren die hun dromen willen najagen. Om zo een positieve impact te hebben op hun levens en daarmee de wereld om hun heen. Met 3X3 basketball als middel bieden we handvatten om eigenaar te worden over hun eigen succes. Dat doen we door te inspireren met onze topsporters en topsport events. Door onze kennis in te zetten voor de ontwikkeling en inrichting van deze sport, maar ook voor de ontwikkeling van de openbare ruimte waar we onze sport beoefenen.
Ons belangrijkste wapen voor lokale en persoonlijke groei is ons leader programma, waarin jongeren life-skills ontwikkelen dankzij 3X3. We dagen jongeren uit zelf hun ambities vast te stellen en na te streven onder de vleugels van onze stichting. In het programma van 3X3 Unites ontwikkelen zij vaardigheden om in hun wijk een community te bouwen. Zij krijgen de ruimte activiteiten te ontwikkelen binnen hun eigen community. We ondersteunen ze wanneer zij trainingen willen opzetten binnen bijvoorbeeld hun eigen school en we bieden ze de kans op werkgelegenheid door te werken grote professionele 3X3 events, of zelfs binnen onze stichting of bij partners.
Inmiddels heeft 3X3 Unites wereldwijd honderden jongeren opgeleid, tienduizenden jongeren bereikt met ruim 2.500+ activiteiten en events per jaar en werken we samen met tal van organisaties, overheden en bonden over de hele wereld.